Tiskarna knjigoveznica Radovljica d.o.o.,
Ljubljanska cesta 56, 4240 Radovljica

+386 (0)4 537 18 11
        +386 (0)51 332 785
info@tiskarna-radovljica.si

Slovensko  English

grafična priprava

       eqiosnet, screen, workflow, mcapro

 

         

V našem grafičnem studiu imamo vrhunsko usposobljene strokovnjake z najsodobnejšo strojno in programsko opremo, tako na Mac OS kot Windows operacijskih sistemih.

Izvajamo vse, od oblikovanja do končne kontrole datotek za tisk, to je: oblikovanje, skeniranje, izdelava poskusnih odtisov, kontrola in certifikacija vhodnih datotek, digitalni tisk, izdelava elektronskih montaž ter CTP plošč.

Po dogovoru vam lahko iz PDF datotek izdelamo tudi elektronski “flip-book”, ki ga lahko uporabite za “softproof” ali pa za npr. elektronski katalog, ki ga objavite na svoji internetni strani.

Kot prvi v Sloveniji smo umeril dotične proizvodne procese (umerjanje monitorjev, poizkusne odtise, digitalni in offset tisk) po najnovejših ISO (Fogra51 in Fogra52) standardih, tako za premazne, kot nepremazne papirje. To nam omogoča, da pred tiskom izdelamo certificiran, izredno natančen poizkusni odtis in naročnik že pred tiskom vidi, kako bo izgledala končna tiskovina. Vse meritve so opravljene spektrofotometrično, tako v vidni kot UV svetlobi.

Ker je kakovostna izdelava CTP plošč eden od osnovnih pogojev za vrhunski tisk, osvetljevanje poteka na SCREEN CTP enoti “PTR 8300”, ki deluje na podlagi termalne tehnologije. Ta omogoča izredno natančnost in ponovljivost. Uporabljamo zgolj Fuji CTP plošče, ki veljajo za ene najbolj kakovostnih na tržišču.

CTP plošče lahko izdelamo s klasičnim, AM (amplitudno moduliranim) rastrom. Naša posebnost je možna izdelava plošč s hibridnim "SPEKTA 2” rastrom, ki omogoča tisk z večjo barvno globino, zaradi gostega rastra pa je na tiskovini natisnjenih več detajlov. Z uporabo tega rastra se izognemo tudi t. i. počenim linijam in moire efektu.

 

Spodaj si lahko ogledate primer razlike na natisnjeni poli.

 

 

  

 

 Poglejte še: